Onze aanpak is gebaseerd op de volgende drijfveren/waarden.

  • Respect & Eerlijk: Wij vinden eerlijkheid een basis om een goede relatie op te bouwen, waarbij wij op een directe en respectvolle manier onze cliënten aanspreken op hun gedrag, waardoor volgens onze overtuiging grote stappen kunnen worden genomen in de organisatorische en persoonlijke ontwikkeling
  • Plezier: De TMA methode gaat uit van de mogelijkheden voor organisaties en de individuen. Met name de positieve insteek van de methode past bij ons als begeleiders. Wij vinden plezier heel belangrijk om toe te voegen in het begeleidingstraject.  Vanuit een positief gevoel lijken de grote stappen die genomen moeten worden in eens een stuk kleiner.
  • Creatief: Wij zijn beiden in staat om buiten de kaders te denken. Wij denken in kansen en mogelijkheden, want er zijn meer wegen die naar Rome leiden en wij blijven in onze begeleidingstrajecten altijd open staan voor eigen ideeën. Ook bij organisatieveranderingen tijdens een begeleidingsperiode zijn wij in staat om mee te bewegen en via een andere wegen de doelen te bereiken.
  • Integriteit is voor ons een vanzelfsprekendheid. Ten eerste hanteren wij in onze trajecten altijd geheimhouding en zal nooit iets naar buiten gebracht worden zonder overleg met de kandidaat en opdrachtgever. Daarnaast is het voor ons een basishouding waarop wij naar de wereld kijken.
Een samenvatting van bovengenoemde waarden is, dat wij zorgen voor een vertrouwde omgeving waarin met een lach en een traan, waarde wordt toegevoegd aan de mogelijkheden van een organisatie en een individu om te groeien op zowel bedrijfseconomische als persoonlijk gebied.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmailby feather